Η Clarivate Analytics ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Caltech (California Institute of Technology), παρέχοντας στους περισσότερους από δύο χιλιάδες ερευνητές του νόμιμη πρόσβαση με ένα κλικ σε εκατομμύρια ακαδημαϊκά έγγραφα και άρθρα περιοδικών μέσω της τεχνολογίας του Kopernio.

 

Στόχος του Kopernio είναι να εξοικονομήσει χρόνο στους ερευνητές του Caltech, παρέχοντας πρόσβαση με ένα κλικ στο επιστημονικό περιεχόμενο στο οποίο το ινστιτούτο έχει συνδρομή. Κι αυτό ανεξαρτήτως από το που αυτό εντοπίζεται online και σε ποιόν τόπο ο ερευνητής μπορεί να βρίσκεται, εντός ή εκτός του πανεπιστημίου.

 

Το Kopernio αποκτήθηκε πρόσφατα από την Clarivate Analytics. Το Web of Science είναι μια πλατφόρμα ανεξάρτητη από τους εκδότες, η οποία παρέχει ασυναγώνιστη κάλυψη επιστημονικών εγρασιών, βιβλίων, συνεδρίων, συνόλων δεδομένων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε ερευνητές σε περισσότερες από 100 χώρες και σε 7.000 ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

 

Η πρόσβαση στο Kopernio στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας και της επίδρασης των συλλογών της Βιβλιοθήκης του Caltech. Εξασφαλίζει επίσης ότι οι ερευνητές του Caltech θα έχουν πρόσβαση στη νόμιμη έκδοση του ερευνητικού υλικού στο οποίο έχει συνδρομή ενώ περιλαμβάνει και εκδόσεις ανοικτής πρόσβασης για άρθρα περιοδικών.

 

Τόσο το Caltech όσο και η Clarivate στοχεύουν να παρέχουν στους ερευνητές τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να καινοτομούν και να υπερβαίνουν τα όρια προς όφελος της κοινωνίας. Το Kopernio είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ερευνητές να αξιοποιούν το χρόνο και τις πηγές τους.

 

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο του σχετικού δελτίου τύπου.